Rakentaminen

Pysy ajan tasalla

Rakentamisen alkaessa julkaisemme tällä sivulla säännöllisesti tietoa rakentamisen vaiheista ja sen vaikutuksista lähiympäristöön ja liikenteeseen.

Voit jo nyt tilata musiikkitalon tiedotteet myös suoraan omaan sähköpostiisi.

Turun musiikkitalo Fuugaan tulee kaksi salia, konserttisalina toimiva 1300-paikkainen pääsali ja 300-paikkainen monitoimisali. Musiikkitaloon on tulossa myös tapahtumien ulkopuolellakin avoinna oleva ravintola sekä kattoterassi ravintoloineen ja puutarhoineen.

Pääsali suunnitellaan orkesterimusiikin esittämisen ehdoilla. Huippuluokan akustiikasta vastaa maailmankuulu akustikko Eckhard Kahle. Orkesterimusiikin esittämisen lisäksi pääsali soveltuu myös muihin käyttötarkoituksiin, kuten sähköisesti vahvistettavan musiikin esittämiseen, kokous- ja kongressikäyttöön sekä pienimuotoisiin esityksiin.

Näyttämö on mitoitettu 100 esiintyjälle. Osa näyttämöstä on laskettavissa orkesterimontuksi. Orkesterimonttu mahdollistaa muun muassa oopperan esittämisen.

Talon sydämen muodostava pääsali on muodoltaan sovellettua kenkälaatikkomallia. Ylhäältä ikkunoista tulviva valo antaa saliille erityistä luonnetta ja sävyjä. Sisätilojen kaarevat muodot ja erilaiset puupinnat luovat koko taloon rytmiä ja lämpimyyttä.

Oheisesta videosta voit jo kurkistaa, miltä musiikkitalo Fuuga tulee näyttämään!