Turun musiikkitalon nimikilpailu on päättynyt. Kilpailu oli auki 15.11.–15.12. Kerro kantasi -palvelussa, ja yhteensä ääniä annettiin 1730 kappaletta. Turun musiikkitalo Fuuga sai 635 ääntä eli 37 prosenttia äänistä.

-Turun musiikkitalo Fuuga on hieno nimi kaikkien hyvien ehdotusten joukosta. Kiitän turkulaisia ja kaikkia äänestäneitä aktiivisesta osallistumisesta Turun musiikkitalon nimiäänestykseen, sanoo Turun pormestari Minna Arve.

Turun musiikkitalo Fuugan nimi tuli valituksi yleisön ehdotusten perusteella. Nimiehdotuksia ja -ajatuksia kerättiin kesällä 2022 Kerro kantasi -palvelun kautta. Sadoista ehdotuksista koostettiin nimikilpailuun neljä nimeä. Loppusyksyllä järjestetyssä nimikilpailussa äänestettiin sitten nimistä Turun musiikkitalo Aura, Turun musiikkitalo Sointu, Turun musiikkitalo Fuuga tai Turun musiikkitalo Harmonia.

Äänestyksessä Aura sai 25 prosenttia eli 435 ääntä, Sointu 21 prosenttia eli 363 ääntä ja Harmonia 17prosenttia eli 297 ääntä. Kilpailun voitti Fuuga 37 prosentilla eli 635 äänellä.

Turun musiikkitalon on ruotsiksi Åbo musikhus Fuga ja englanniksi Turku Music Hall Fuuga. Fuuga-nimi toimii hyvin myös kansainvälisesti.

-Sana fuuga tarkoittaa sävellysmuotoa, jossa kokonaisuus muodostuu useasta itsenäisestä äänestä. Samoin Turun uusi musiikkitalo koostuu useasta itsenäisestä osasta - ihmisistä, tiloista, tunnelmasta, taiteesta, jotka kaikki tulevat soimaan kiinnostavalla tavalla yhteen. Suurimpana fuugan mestarina pidetään Johann Sebastian Bachia, kuvailee Turun filharmonisen orkesterin intendentti Nikke Isomöttönen.

Turun musiikkitalo on yksi niistä merkittävistä kulttuuri-investoinneista, joilla Turku vahvistaa kulttuurikaupungin imagoaan ja paikkaansa kiinnostavana ja houkuttelevana kulttuurikohteena.

Musiikkitalo on valmistuessaan paitsi Turun filharmonisen orkesterin uusi koti, se on myös kaikkien kaupunkilaisten olohuone.

Aurajoen varren kulttuurirakennusten ketjua täydentävästä musiikkitalosta tulee avoin ja aktiivinen paikka kaikille kaupunkilaisille sekä kiinnostava kohde Turussa vieraileville. Arkkitehtuuriltaan ja akustiikaltaan huipputasoinen rakennus houkuttelee Turkuun entistä enemmän myös kansainvälisiä esiintyjiä ja kävijöitä.

Nykyisen aikataulun mukaisesti Turun musiikkitalo on määrä ottaa käyttöön alkuvuodesta 2026. 

Musiikkitalosta löytyy kootusti tietoa osoitteesta turku.fi/musiikkitalo.

Asiasanat: